Lena fötter – så gör du!

Vem vill inte ha fina och välvårdade fötter i sommarskorna eller på stranden? Under vintern tenderar vi att glömma bort våra fötter, men tar vi inte hand om dem regelbundet får vi tyvärr dras med torra fötter, trista förhårdnader och sprickor.

Här ger vi tre bra tips på hur du får riktigt lena fötter!

1. Ta fotbad

Avsluta dagen med ett riktigt härligt fotbad i ljummet vatten och lite fotsalt. Fotbad är inte bara bra för dina fötter, det är även ett riktigt effektivt sätt sätt att varva ner efter en lång arbetsdag. Ta 20 minuter i soffan framför tv:n och njut av att inte göra någonting, medan dina fötter mjukas upp. Ett annat tips är att prova att bada fötterna i uppvärmd mjölk och bikarbonat.

2. Fila och smörj in fötterna

Använd en fotfil med en grövre och en finare sida och fila sedan fötterna direkt efter fotbadet. Har du problem med hälsprickor bör du dock undvika att fila  på dem. Smörj sedan noggrant in fötterna med en riktigt bra fotkräm.

3. Använd bomullsstrumpor på natten

Att sova med bomullstrupor på natten gör susen för dina fötter. När du har smörjt in dina fötter sätter du på dig strumporna som hjälper till att behålla fukten i huden. Gå sedan och lägg dig och låt strumporna göra jobbet åt dig.

Våra fötter är värda lite mer kärlek och omtanke. Ge dina fötter lite omvårdnad varje dag så kommer du snabbt se en stor skillnad. Du kan självklart boka in regelbundna besök hos en fotvårdsspecialist, men det kan bli ganska kostsamt och faktum är att du med dessa enkla vardagsrutiner kan hålla dina fötter mjuka och lena på egen hand. Plocka fram fotfilen och börja pyssla om dina fötter redan idag så har du garanterat lena fötter till sommaren.