Fisk, potatis, pannkaka – snabba middagar som räddar vardagen!

Står du och svär i köket igen? Vrålhungrig och med blodsockret nere vid fotknölarna? Då är den här listan på lättlagade middagsfavoriter för just dig! Spara den och du kommer aldrig att behöva gå rosenrasande igen.

1. Ugnsbakt lax och broccoli. Tillagningstid: cirka 30 minuter. Enklare än så här blir det faktiskt inte. Placera frysta laxfiléer och broccolibuketter i en ugnsform (eller på en plåt med bakplåtspapper). Ringa en riktigt god olivolja på och avsluta med att strö på flingsalt. Skjuts in i ugnen på cirka 225 grader i 20-30 minuter, beroende på hur bra ugn du har.

2. Vegetarisk potatisröra. Tillagningstid cirka 20 minuter. Gör så här: skiva oskalad mandelpotatis  i små, nätta skivor och lägg i en ugnsform. Komplettera med att hacka upp 3-4 schalottenlökar och körsbärstomater. Ringla olivolja över och kör i ugnen på cirka 200-225 grader i 20-25 minuter. Servera med fördel med fetaost och vitlök. Har du svårt för att köra helt vegetariskt men vill hålla nere på rött kött åtminstone så kan du istället ta vanlig smörgåskalkon och riva i små bitar och blanda i.

3. Ugnspannkaka. Tillagningstid totalt cirka 30 minuter. En riktigt god, ofta underskattad klassiker! Att göra själva smeten från scratch tar drygt 5-10 minuter (beroende på hur rutinerad du är). Smörj en ugnsform, häll i smeten och lägg in i ugnen så sköter pannkakan sig själv. God både med söta och feta tillbehör till som att göra en mer salt variant och till exempel fylla pannkakan med grönsaker eller ost.

Tänk på att du ofta kan göra väldigt mycket god mat på enbart ett fåtal ingredienser. Det gäller bara att se till att få fatt i fantasin och komma på vad det skulle kunna vara också…. Men ser du till att alltid ha mjölk, ägg och mjöl hemma som basvaror har du kommit långt på vägen.

Lycka till med kreativiteten och smakliga måltider framöver!